دسته‌بندی نشده

شرکت دراگر آلمان برند مطرح در زمینه دتکتور گاز

دتکتور گاز دراگر | آداک فرایند سپهر

گازها و بخارات قابل اشتعال و سمی در بسیاری از مناطق و صنایع وجود دارد. نشت و تجمع این گازها ممکن است منجر به حوادثی گردد که جان انسان‌ها را تهدید نماید. تولید و طراحی فناوری تشخیص گاز، اصول اندازه‌گیری و ایمنی محیط از جمله فعالیت‌هایی است که شرکت دراگر در آن فعال است.

گازها به راحتی با یکدیگر ترکیب می‌شوند و در شرایط دمایی و تحت فشار مختلف حجم آنها تغییر می‌کند. بنابراین در طراحی چنین تجهیزاتی باید ویژگی گازها و بخارات را در نظر گرفت. اگرچه تمامی گازهای پیرامون انسان خطرناک نیستند، اما همواره انواعی از گازها هستند که ریه و سیستم تنفسی انسان به آنها عادت ندارند و در صورت تجمع بیش از مقدار مجاز می‌توانند خطر آفرین باشند.

به طور عمده سه دسته خطردر ارتباط با گازها وجود دارد:

  • خطر انفجار (Ex) ناشی از گازهای قابل اشتعال همچون گاز متان
  • خطر اشتعال و خفگی: خطر خفگی در اثر کمبود اکسیژن یا خطر افزایش اشتعال ناشی از اکسیژن اضافی
  • خطر مسمومیت (Tox) توسط گازهای سمی

بدون تجهیزات کمکی، فرد قادر به تشخیص زودهنگام این خطرات نیست. برای اعمال اقدامات حفاظتی به یک ابزار هشدار بسیار قابل اعتماد نیاز است. به عنوان مثال، سولفید هیدروژن را می‌توان در غلظت‌های پایین تشخیص داد زیرا بوی تخم مرغ گندیده می‌دهد. با این حال نمی‌توان صرفاً به بینی به عنوان یک ابزار سنجش اعتماد نمود. Dräger آشکارسازهای گاز قابل حمل و ثابت را برای شناسایی خطرات مذکور و به منظور حفاظت از جان انسان‌ها، دارایی‌ها و محیط زیست طراحی نموده است.

میزان سمی بودن گازها و بخارات مورد استفاده در صنعت توسط آزمایشگاه تعیین می‌شود. پژوهشگران حیطه بهداشت حرفه‌ای محیط کار HSE، شاخصه‌هایی را ارائه داده‌اند که حداکثر میزان گاز قابل تحمل توسط افراد و کارکنان در شرایط مواجهه با گازهای سمی را مشخص می‌کند.

در نتیجه اگر غلظت برخی گازها در محیط کار به بیش از این محدودیت‌ها برسد، باید اقدامات ایمنی ضروری توسط متخصصین این امر انجام شود. از آنجا که شعار شرکت دراگر تبدیل ایده به فناوری و تبدیل فناوری به فناوری برای زندگی می‌باشد، در نتیجه دتکتورها و آشکارسازهای گازهای سمی که این شرکت برای مانیتورینگ و کنترل گازهای خطرآفرین معرفی و طراحی نموده است نمونه پیشرو موجود در بازارهای بین‌المللی است.

آیا برای خرید و سفارش دتکتورهای گازی نیازمند راهنمایی و مشاوره هستید؟

شرکت آداک فرایند سپهر به عنوان وارد کننده ابزارهای تشخیص و کنترل گازهای سمی و انفجاری فعالیت دارد. از متخصصین این شرکت راهنمایی بخواهید.

در ادامه انواع دتکتور های شرکت دراگر را بررسی می‌کنیم.

دتکتور گازی قابل حمل دراگر

درسالیان گذشته بشر برای تشخیص اشباع گازهای سمی در معادن از قناری‌ها بهره می‌گرفتند بدین ترتیب که اگر گازهای خطرناک زیر زمین از مقدار مجاز گذر می‌کرد، آنها آواز خواندن را متوقف می‌کردند. امروزه ابزارهای اندازه‌گیری دقیق نظارت بر غلظت گازهای خطرناک و بخارات قابل اشتعال رو به توسعه و پیشرفت است. اتمسفر سیاره ما از گازهای مختلف تشکیل شده است. این گازها و بخارات لزوماً همیشه مضر نیستند، تنها زمانی خطرآفرین خواهند بود که که غلظت آنها، بسته به ماده، از سطح بحرانی فراتر می‌رود که منجر به مسمومیت و انفجار می‌شود.

دتکتور گاز قابل حمل دراگر drager

گاهی کاهش غلطت برخی گازها نیز می‌تواند منجر به مسمومیت گردد، همچون اکسیژن که کاهش آن منجر به خطر خفگی از طریق می‌شود. دستگاه‌های تشخیص گاز قابل حمل به روش‌های مختلف و در بخش‌های مختلف صنعت ممکن است، استفاده شوند: این ابزارها توسط کارمندان منفرد و گروه‌های کوچک کارگران عملیاتی. در واحدهای صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این تجهیزات تشخیص گاز و بخارات سمی باید مورد اعتماد و دقیق باشند و به طور مستقیم زیر نظر مسئول ایمنی واحد صنعتی و متناسب با محیط انتخاب شوند.

هر دستگاهی برای هر محیط کاری مناسب نیست.  بنابراین قبل از استفاده از تجهیزات، لطفاً بررسی کنید که مشخصات آن برای فضای مورد نیاز شما مناسب است. بدین منظور می‌توانید با متخصصین آداک فراین سپهر تماس بگیرید.

در چه مواردی نیاز به استفاده از دتکتورهای قابل حمل دراگر است؟

  • مانیتورینگ فردی
  • مانیتورینگ محیطی
  • ورود امن به برخی فضاها و محیط‌ها
  • تشخیص نشتی
  • راه‌حل‌های تجهیزات

در تشخیص گاز همواره یک سوال مهم این است که کدام بخارات و گازهای مضر در محیط کار وجود دارند. بدلیل اهمیت این موضوع انتخاب صحیح روش و اصول اندازه‌گیری یک نکته بسیار مهم است. هر ابزاری نقاط قوت و محدودیت‌هایی دارد که همواره باید به آن توجه داشت.

دتکتور گازی ثابت دراگر

برای حفاظت در برابر انفجار و ایمنی کارخانه مواد قابل اشتعال تجهیزات ثابت تشخیص گاز نصب می‌گردد. در چنین مناطقی که مشمول مقررات حفاظت در برابر انفجار بوده صرفاً با نصب دتکتورهای گازی ثابت و سیستم‌های هشدار گاز ایمنی محیط تایید می‌گردد.

ابزارهای هشدار دهنده گاز اساساً محصولات فناوری ایمنی هستند که در درجه اول برای محافظت از کارگران و اطمینان از ایمنی کارخانه استفاده می‌شود. این تجهیزات برای تشخیص به موقع غلظت گازهای خطرناک و هشدار نصب و تعبیه می‌گردد تا پیش از اینکه کسی آسیب ببیند اقدامات ایمنی لازم را انجام دهند.

خرید دتکتور گاز

دلایل زیادی وجود دارد که سنسور را به طور مستقیم در محل گازی که باید شناسایی شود قرار ندهیم. با این وجود آیا می‌توان گفت میزان گاز گزارش شده قابل اعتماد است؟  برای حل این مشکل باید به صورت مستمر نمونه گاز را جمع آوری نمود. بدین ترتیب مشکل دور بودن دستگاه تشخیص از منشا گاز حل می‌شود.

دتکتور گاز Dräger PIR 7000

دتکتور گاز دراگر مدل Drager PIR 7000 | مخصوص گازهای اشتعالزا | آداک فرایند سپهر مرکز تهیه و تامین استعلام های دتکتور دراگر

این دستگاه با سنسور اینفراردی دقیق، قادر است بصورت مداوم گازهای اشتعالی محیط پیرامون خود را پایش کند. همچنین با محفظه فولادی ضد زنگ SS316L برای نصب در هر محیط تهاجمی طراحی شده است. بهمراه استاندارد و تاییدیه های بین اللملی SIL2 – TUV – EN و ATEX. ماکزیمم فشار وارده بر دهانه سنسور نباید از 1.3 بار بیشتر شود. وزن تقریبی دستگاه 2.2 کیلو گرم. درجه حفاظتی از ورود گردو غبار و آب IP66 بصورت دیفالت و IP67 بصورت سفارشی. خروجی جریانی بسیار دقیق 4 الی 20 میلی آمپر در بازه 0 الی 100 درصد LEL دارد. توان مصرفی 5.6 وات و مقدار منبع تغذیه مورد نیاز 30-13 ولت DC است. چراغ (LED) پاور و فالت بر روی دتکتور وجود دارد. قابلیت پشتیبانی از شبکه صنعتی هارت HART در این دتکتور تعبیه شده است.

دتکتور گاز دراگر Drager Polytron 2 XP TOX

دتکتور گاز دراگر Drager Polytron 2 XP TOX

دتکتور گاز ضد انفجاری دراگر برای شناسایی غلظت گازهای سمی و اکسیژن تولید شده است. بهمراه سنسور الکتروشیمیایی حساس با عملکردی پایدار بوده و قادر است بصورت پیوسته محیط را پایش کند. دتکتور دراگر Drager Polytron 2 XP TOX سالهاست که از چرخه تولید خارج شده است و بجای آن مدل Drager Polytron 8100 موجود می‌باشد.

دتکتور گاز دراگر Drager Polytron 3000

دتکتور گاز دراگر مدل Drager Polytron 3000 | مخصوص گازهای اشتعالزا | آداک فرایند سپهر مرکز تهیه و تامین استعلام های دتکتور دراگر

دتکتور گازDräger Polytron 3000 تجهیزی ذاتا ایمن برای نظارت مداوم بیش از 60 گاز سمی و اکسیژن در جوهای صنعتی می‌باشد. این دستگاه با فناوری جدید از لحاظ فنی و ساختاری بصورت ماژولار بوده و از سنسور الکتروشیمیایی دقیق بهره می‌برد. نوع خروجی ارتباطی با سیستم کنترل مرکزی از طریق سیگنال استاندارد 4 تا 20 میلی آمپر انجام می‌شود. دراگر 3000 دارای نمایشگر LCD کوچک است. کاربرد این دستگاز تشخیص گاز در معادن و مناطق انفجاری برای شناسایی گازهای سمی می‌باشد.

نحوه انتخاب دتکتور دراگر (نکات مهم)

در انتخاب دتکتور باید به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • آیا خطر انفجار وجود دارد؟

در معادن، اکتشافات و همچنین در صنایع شیمیایی، همواره خطر نشت و تجمع گازهای اشتعال پذیر وجود دارد. در چنین شرایطی باید همواره متوجه میزان و غلظت این گازها در محیط کار بود. در غیر این صورت ممکن است منجر به انفجار شود. در این مورد حتماً باید از سنسورهای مادون قرمز و کاتالیست استفاده نمود.

  • آیا میزان اکسیژن کمتر یا بیشتر از حد مجاز است؟

تغییرات چشم‌گیر میزان اکسیژن در محیط ممکن است خطر انفجار و یا خفگی کارکنان را به همراه داشته باشد. بنابراین همواره باید میزان این گاز در فضای کار سنجیده و کنترل شود. اغلب در صنایع توصیه می‌شود برای سنجش میزان این گاز سنسورهای الکتروشیمیایی استفاده شود.

  • آیا گازهای سمی وجود دارند؟

نشت و تجمع گازهای سمی در برخی محیط‌های صنعتی حین و پس از انجام فرایندهای شیمیایی و یا در طی نقل و انتقال می‌تواند رخ دهد. حتی برخی فرایندهای طبیعی و زیستی نیز می‌تواند منجر به تولید برخی بخارات سمی گردد که برای سلامتی کارکنان مضر است.

مشاوره رایگان در مورد نحوه نصب و سیم کشی دتکتور گازی

بنابراین سنجش میزان این گازها به صورت کوتاه مدت و بلند مدت و یا پیوسته همواره مهم است. در موارد مختلف ابزارهای متفاوتی برای سنجش این گازها مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  • Dräger-Tubes
  • سنسورهای الکتروشیمیایی
  • سنسورهای PID
  • CMS

انواع سنسورهای دتکتور گاز دراگر و اصول اندازه‌گیری

آشکارسازهای گاز را می‌توان با توجه به مکانیسم عملکرد مشخص کرد. تقریباً هشت فناوری مختلف سنسور گاز برای شناسایی و نظارت بر سطح گاز وجود دارند. چراکه کاربردهای صنعتی مختلف عموماً سیستم‌های ایمنی منحصر به فردی را برای تشخیص گاز نیاز دارند. در فناوری تشخیص گاز صنعتی، سه اصل اندازه‌گیری به طور خاص اولویت دارند: سنسورهای الکتروشیمیایی، سنسورهای مهره کاتالیزوری و سنسورهای مادون قرمز.

اصول اندازه‌گیری سنسورهای الکتروشیمیایی دراگر

نحوه عملکرد سنسور الکتروشیمیایی دراگر

عمدتاً گازهای سمی‌ بسیار واکنش پذیر هستند و ترکیبات شیمیایی خود را تغییر می‌دهند. آشکارساز‌های الکتروشیمیایی، غلظت یک گاز خاص را با اکسیداسیون اندازه‌گیری می‌کند و جریان بسیار کوچک اما قابل اندازه‌گیری مثبت یا منفی ایجاد می‌کند. زیرا واکنش شیمیایی الکترون تولید می‌کند و این الکترون‌ها می‌توانند یک جریان الکتریکی تولید کنند. در واقع این گازها مانند یک باتری الکتروشیمی کار می‌کند.

سنسورهای گاز الکتروشیمیایی معمولاً برای اندازه‌گیری غلظت گاز مورد نظر در یک مدار خارجی استفاده می‌شوند. هنگامی که تعدد انواع آشکارسازهای گاز را در نظر می‌گیریم، فنآوری‌ گازهای قابل احتراق الکتروشیمیایی و کاتالیزوری رایج ترین نوع محسوب می‌شوند.

یک سنسور الکتروشیمیایی حداقل از دو الکترود (الکترود اندازه‌گیری و الکترود متقابل) تشکیل شده که به دو صورت مختلف با یکدیگر تماس دارند:

  1. از طریق یک محیط رسانای الکتریکی (الکترولیت: مایع خمیری به عنوان انتقال دهنده یون)
  2. از طریق یک مدار جریان الکتریکی خارجی

الکترودها از ماده خاصی ساخته شده اند که ویژگی‌های کاتالیزوری نیز دارد به طوری که واکنش‌های شیمیایی خاصی در “مرز نقطه سه فازی”، جایی که گاز، کاتالیزور و الکترولیت وجود دارد رخ می‌دهد. اکسیژن، مورد نیاز برای واکنش از هوای محیط می‌آید. بنابراین، جریان در سنسورهای مورد استفاده برای این گازها در جهت معکوس جریان می‌یابد. چنین جریان‌هایی را می‌توان با یک آمپر متر اندازه‌گیری کرد.

جدول اندازه‌گیری انواع گازها | حداقل و حداکثر خطرات گاز

سنسورهای الکتروشیمیایی Dräger می‌توانند بیش از صد گاز و بخارات سمی را تشخیص و اندازه‌گیری کند. برخی از این حسگرها به طور خاص به گاز هدف واکنش نشان می‌دهند در حالی که بقیه سنسورها به گروهی از گازها حساس هستند و می‌توانند تعدادی واکنش را شناسایی کنند. حسگرهای الکتروشیمیایی Dräger مجهز به سه الکترود هستند: الکترود اندازه‌گیری ، الکترود شمارنده و الکترود مرجع. از آنجائی که فرآیندهای الکتروشیمیایی به شدت وابسته به دما هستند، این فرایندها در دمای اتاق رخ می‌دهند.

سنسورهای گاز کاتالیزوری دراگر

تصویر مربوط به نحوه کار سنسور کاتالیتیک

تحت شرایط خاصی، می‌توان گازها و بخارات قابل اشتعال را اکسید کرد برای این کار از اکسیژن اتمسفر از طریق انتشار “گرمای واکنش” استفاده می‌کنند. مواد کاتالیزوری در دمای خاص قرار دارند و دمای آنها با گرمای حاصل از واکنش قابل افزایش است. این افزایش جزئی در دما معیار خوبی برای سنجش غلظت گاز است.

پلیستورها دانه‌های سرامیکی بسیار ریز و بسیار متخلخل هستند (به قطر تقریباً 1 میلی متر). جریان الکتریکی از سیم پیچ پلاتین عبور می‌کند و پلیستور را تا چند صد درجه سانتیگراد گرم می‌کند. اگر پلیستور حاوی مواد کاتالیزوری مناسب باشد، دمای آن افزایش می‌یابد. در نتیجه وجود گاز قابل اشتعال، مقاومت سیم پیچ پلاتین افزایش می‌یابد. این تغییر در مقاومت را می‌توان به صورت الکترونیکی تحلیل کرد.

آشکارسازهای گاز کاتالیزوری معمولاً برای اندازه‌گیری گازهای قابل احتراق که هنگام انفجار بین حد پایین انفجار (LEL) و حد بالای انفجار (UEL) ایجاد می‌شوند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. آشکارسازهای گاز کاتالیزوری بر این اصل استوارند که وقتی گاز اکسید می‌شود، گرما تولید می‌کند. و سنسور تغییرات دما را از طریق یک مدار از نوع پل Wheatstone تبدیل می‌کند.

سنسور پلیستور یا جفت کاتالیزوری | آداک فرایند سپهر

یکی از مهره‌های حسگر کاتالیزوری شامل یک کاتالیزور ویژه است که اکسیداسیون را تقویت می‌کند و دیگری برای مهار اکسیداسیون استفاده می‌شود. جریان از سیم پیچ‌ها عبور می‌کند و به دمای اکسیداسیون (500 درجه سانتیگراد) می‌رسد. مقاومت سیم پیچ پلاتین را افزایش داده و منجر به عدم تعادل پل می‌شود. تغییر مقاومت مستقیماً به غلظت گاز در اتمسفر اطراف مربوط می‌شود و قرائت گاز را بر روی کنتور یا دستگاه نشانگر مشابه نشان می‌دهد.

سنسورهای مادون قرمز دراگر

دتکتور اینفراردی مادون قرمز دراگر | آداک فرایند سپهر

هنگام در نظر گرفتن طیف وسیعی از گازها و بخارات قابل اشتعال، باید توجه داشته باشید که بیشتر این مواد ترکیبات شیمیایی هستند که عمدتاً از کربن، هیدروژن، اکسیژن و گاهی اوقات نیتروژن تشکیل شده‌اند.. این مواد تحت عنوان “ترکیبات آلی” به عنوان هیدروکربن‌ها طبقه بندی می‌شوند.

هیدروکربن‌ها خواص ویژه ای دارند که هنگام استفاده از فناوری مادون قرمز برجسته می‌شود. در واقع هر گازی می‌تواند تشعشعات با فرکانس متفاوت را جذب کند. محدوده نور مرئی دارای طول موج 0.4 تا 0.8 میکرومتر است. به همین دلیل است که کلر سبز است، رنگ زرد، برم و دی اکسید نیتروژن قهوه ای قرمز، ید بنفش و غیره است.

با این حال، این رنگ‌ها را می‌توان تنها در غلظت‌های نسبتاً بالا (کشنده) مشاهده کرد. هیدروکربن‌ها تشعشعات طیف مشخصی از طول موج‌ها را از جذب می‌کنند. به عنوان جایگزینی برای اندازه‌گیری گازهای قابل احتراق، سنسورهای مادون قرمز زمانی استفاده می‌شوند که اکسیژن وجود نداشته باشد یا در شرایطی که غلظت دی اکسید کربن را اندازه‌گیری می‌کنید.

با استفاده از اصل جذب نور، تغییر شدت نور جذب شده نسبت به شدت نور در طول موج مرجع اندازه‌گیری می‌شود. سنسور مادون قرمز تفاوت نور جذب شده را محاسبه کرده و غلظت گاز حاصل از جذب را گزارش می‌کند.

سنسور مادون قرمز دراگر | آداک فرایند سپهر بزرگترین مرکز دتکتور دراگر در ایران
  1. هوا: مادون قرمز بدون تضعیف و بدون کاهش شدت از آن عبور می‌کند. پس سنسور هیچ سیگنالی دریافت نمی‌کند.
  2. گاز: مادون قرمز از آن عبور می‌کند و شدت متناسب با غلظت کاهش می‌یابد.

بیشتر گازها و بخارات اشتعال پذیر از نوع هیدروکربن هستند، بنابراین به هنگام عبور پرتو مادون قرمز واکنش نشان داده و سیگنالی برای اندازه‌گیری ارسال می‌شود. روش کارکرد این سنسورها بسیار ساده است: هیدروکربن‌ها تابش مادون قرمز را جذب می‌کنند. ولی با این حال، کاهش تابش مادون قرمز بسیار ناچیز و چالش برانگیز است. زیرا کاهش شدت می‌تواند به دلیل شرایط دیگری همچون اپتیک آلوده یا کاهش تابش مادون قرمز رخ دهد.

منبع تشعشع سنسور مادون قرمز، یک لامپ رشته ای و چشمک زن است که با ولتاژ پایین کار می‌کند و تابش تولید می‌کند. این تابش به یک تقسیم کننده پرتو (از طریق یک پنجره نفوذپذیر مادون قرمز) برخورد می‌کند که تابش را به دو آشکارساز مادون قرمز، “اندازه‌گیری و مرجع” توزیع می‌کند.

یک آشکارساز از یک کریستال پیرو الکتریک محصور شده تشکیل شده است که انرژی تابش دریافتی را به یک ولتاژ قابل اندازه‌گیری تبدیل می‌کند. با این حال آشکارسازها به دلیل فیلترهای تداخل نوری متفاوت هستند: برای مثال آشکارساز اندازه‌گیری، تنها طول موج‌های تابشی 3.4 میکرومتر و آشکارساز مرجع تنها 4.0 میکرومتر را دریافت می‌کند.

به طور کلی گازها موج در محدوده 4.0 میکرومتر را جذب نمی‌کنند. بنابراین، اگر هر دو آشکارساز کاهش انرژی تشعشع را تشخیص دهند، می‌توان نتیجه گرفت گازها علت این افت شدت نیستند! فرستنده‌های مادون قرمز مجهز به این سنسورها یا مشابه هستند. اندازه‌گیری سیگنال هر دو آشکارساز بر این اساس شرطی می‌شود و در نهایت به صورت 4 تا 20 میلی آمپر در دسترس است.

سنسورهای کنترل دیفیوژن دراگر

گازها به دلیل انرژی جنبشی میان مولکول‌هایشان به سرعت منبسط می‌شوند و بدین ترتیب به سرعت با گازهای دیگر مخلوط می‌شوند. مادامی که اختلاف غلظت به صورت موضعی وجود داشته باشد، فرآیند اختلاط گازها بی وقفه ادامه می‌یابد. چنین اختلافی در میزان غلظت می‌تواند به عنوان یک میکرو پمپ نیز عمل کند. اگر تفاوت غلظت ثابت نگه داشته شود، همواره یک جریان پیوسته ای از مولکول‌ها به سمت داخل وجود خواهد داشت. این ویژگی که در تشخیص نوع گاز استفاده می‌شود به اصطلاح “حسگرهای مبتنی بر انتشار” گفته می‌شود.

سنسور دیفیوژن Diffusion | آداک فرایند سپهر

در مورد سنسور مهره کاتالیزوری و سنسور الکتروشیمیایی، گاز هدف توسط واکنش شیمیایی تجزیه می‌شود، به همین دلیل غلظت گاز در محل برهمکنش نزدیک به صفر است. به خاطر این اختلاف غلظت، مولکول‌های گاز به طور مداوم در ناحیه واکنش حسگر جریان می‌یابند. به دلیل حرکت مولکولی، مولکول‌های بزرگ به طور همگن در کل حجم پراکنده می‌شوند. به محض آنکه به توزیع یکنواخت دست یابد، فرآیند انتشار متوقف می‌شود.

کالیبراسیون

چرا کالیبراسیون دتکتورها بسیار مهم است؟ زیرا، وقتی دستگاه‌های تشخیص گاز به درستی کالیبره نشده اند نمی‌ توانند به درستی اندازه‌گیری کنند. کالیبراسیون صفر معمولاً کاری ساده است زیرا می‌توان از هوای تمیز برای این کار استفاده کرد. از آنجایی که حسگرهای الکتروشیمیایی اغلب گازهای واکنش پذیر را تشخیص می‌دهند، باید کالیبره شوند. گازهای واکنش‌پذیر حتی در غلظت‌های پایین، با مواد و گازها واکنش می‌دهند.

اگر چه از نقطه نظر ایمنی،گاز هدف، یعنی گازی که قرار است در حین کار شناسایی شود نیز باید برای کالیبراسیون استفاده شود، اما دلایل مختلفی وجود دارد که مجاز هستیم از گاز آزمایشی یا هوای محیط به عنوان جایگزین برای کالیبراسیون استفاده کنیم. اگر قرار است از همان آشکارساز برای تشخیص گروهی از گازها استفاده شود، کالیبراسیون باید نسبت به گازی انجام شود که کمترین حساسیت را به آن دارد. به این ترتیب، اطمینان حاصل می‌‌شود که دتکتور نسبت به سایر گازها نیز بسیار حساس خواهد بود.

نتیجه گیری

با اینکه درگر شرکتی اصالتا آلمانی است، اما این شرکت در سرتاسر جهان شعبات متعددی داشته و برندی چند ملیتی به شمار می‌آید. همانند هانیول، درگر نیز در زمینه بسیار گسترده‌ای از تجهیزات پیشرفته صنعتی فعالیت میکند؛ از تجهیزات بیمارستانی گرفته تا تجهیزات کنترل حریق و مواردی از این قبیل. یکی از تجهیزاتی که در ایران درگر را با آن می‌شناسند، دتکتورهای گاز صنعتی است.

معایب و مزایای دتکتور گاز درگر

دتکتورهای گاز صنعتی درگر بسیار قابل اطمینان بوده و عمر طولانی نیز دارند؛ به طوری که اگر بتوانید دتکتورهای اصل ساخت درگر را خریداری کنید، به شرط کالیبراسیون و استفاده صحیح، تا سال ها خیالتان از بابت عملکرد دقیق و بدون دغدغه آسوده خواهد بود.

همانطور که گفته شد، آشکارسازهای گاز درگر در ایران به شدت شناخته‌شده بوده و در صنایع مختلفی به کار برده می‌شوند. بسیاری از صنایع پتروشیمی دولتی، ترجیح می‌دهند که دلیل قابلیت اطمینان بالا از تجهیزات برند درگر استفاده کنند؛ یا حداقل تا همین اواخر ترجیح می‌دادند! اما اگر تجهیزات برند درگر تا این حد قابل اطمینان و باکیفیت هستند، چرا باید مدیران از تجهیزات شاکی باشند؟

مهم‌ترین عیب دتکتورهای گاز درگر، عدم ضمانت اصالت آن‌هاست. این موضوع تا حد زیادی در مورد هانیول نیز صدق میکند، اما به جرئت میتوان گفت در مورد درگر بسیار شدیدتر است. احتمال بسیار کمی وجود دارد که بتوانید یک دتکتور گاز درگر در بازار پیدا کنید که واقعا ساخت این شرکت باشد؛ به جای آن، بی‌شمار محصول قلابی وجود دارد که با نمونه‌های اصیل مو نمی‌زند!

موضوع عدم اصالت تا جایی پیش رفته که برخی از تامین کنندگان محترم! پلاک دتکتورهای اوراقی را با پلاک دتکتورهای بی‌کیفیت و چینی عوض می‌کنند تا حتی در صورت بررسی اصالت، غیراصل بودن محصول مشخص نشود. از این رو، هنگام خرید و سفارش دتکتورهایی که ادعا می‌شود ساخت شرکت درگر هستند، باید نهایت دقت را به خرج دهید.البته حتی در این حالت هم، در بسیاری از موارد عملا تشخیص محصول قلابی امکان‌پذیر نخواهد بود.

یکی دیگر از مشکلات تجهیزات این برند، درست مانند هانیول، به عدم وجود نمایندگی فعال و قطعات یدکی مربوط می‌شود. دتکتورهای گاز درگر به هیچ وجه ارزان نیستند و در بسیاری از مواقع قیمتی بالا دارند. حال تصور کنید که مجبور شوید این تجهیز باارزش را به خاطر خرابی یک رله ساده دور بیاندازید! مطمئنا هیچ مدیری نمی‌خواهد در چنین موقعیتی قرار گیرد.

شرکت آداک فرایند سپهر پیشرو در واردات تجیهزات ایمنی محیطی با هدف رفع نیازهای فنی و مهندسی صنایع و شرکت‌ها، با تکیه ‌بر دانش و تجربه متخصصین در تهیه، تامین، واردات و مشاوره نصب این تجهیزات در کنار شما عزیزان است.

درباره داود شیرینی

داود شیرینی متولد 61، متخصص و واردکننده ابزاردقیق از سال 86، فارغ التحصیل رشته الکترونیک و کنترل ابزاردقیق، زمینه تخصصی دتکتور های گازی و انواع سطح سنج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *