اولین دبی سنج التراسونیک توسط یک مخترع ژاپنی (Shigeo Satomura) در سال 1959 معرفی شد که از فناوری داپلر برای اندازه گیری جریان خون استفاده میکرد. در اوایل دهه 1960، فلومترها به عنوان ابزار صنعتی برای اندازه گیری جریان گازها و مایعات مورد استفاده قرار گرفتند. از همان ابتدا، آنها به محصول اصلی بسیاری از شرکت های سازنده فلومتر تبدیل شده اند.
فلومتر التراسونیک چیست؟
فلومتر التراسونیک (Ultrasonic flowmeters) از فناوری امواج فراصوت برای اندازه گیری سرعت سیال جاری در لولهها، استفاده میکنند. دبی سنج التراسونیک برای آب و سایر مایعات بسیار ایده آل هستند. از اهدف این دسته از فلومترها اندازه گیری حجم جریان سیالات برای ارائه خوانش های دقیق برای کنترل جریان است. فلومترهای التراسونیک یکی از پرکاربردترین نوع فلومترهای موجود در صنعت هستند.
اساس و نحوهی کار فلومتر التراسونیک
این دبی سنج از اصول فیزیکی امواج صوتی استفاده میکند تا سرعت و حجم جریان سیالات را در لوله های انتقال اندازهگیری کنند. در ادامه نحوه کار فلومتر التراسونیک را شرح میدهیم.تولید امواج التراسونیک: دستگاه فلومتر التراسونیک دارای ترانسدیوسر مجهز به حسگر پیزوالکتریک است که قادر به تولید امواج التراسونیک هستند. این امواج با فرکانس بالا (معمولاً در محدوده 1 تا 5 مگاهرتز) توسط حسگرها ایجاد میشوند.
- انتشار امواج: امواج التراسونیک از حسگرها به سمت سیال (مثلاً آب یا گاز) انتشار مییابند. این امواج در سیال جریانی که قرار است اندازهگیری شود، انعکاس و انتشار مییابند.
- دریافت امواج: اصولا یک یا چند حسگر دیگر در فلومتر وجود دارند که به عنوان سنسورهای گیرنده عمل میکنند. این حسگرها امواجی که از سیال منعکس میشوند را دریافت میکنند.
- محاسبه دبی: با توجه به زمانی که طول میکشد تا امواج از حسگر فرستنده به حسگرهای گیرنده برسند (زمان تاخیر) و با استفاده از سرعت انتشار موجها در سیال، دبی جریان محاسبه میشود. زمان تاخیر امواج مستقیماً به سرعت جریان سیال وابسته است.
- نمایش و خروجی: مقادیر دبی جریان به صورت عددی یا گرافیکی در نمایشگر نشان داده میشوند. همچنین، این دادهها به سیستم کنترلی، دیتا لاگر یا PLC جهت نظارت و کنترل دبی سیال ارسال میشوند.
و نهایتا، حجم سیال عبوری از طریق سرعت جریان مایع (که توسط دستگاه اندازهگیری شده) و عرض مسیر اندازهگیری (pipe diameter) محاسبه میشود.
انواع فلومتر التراسونیک
همه دبی سنجهای التراسونیک بر اساس دو روش ساخته شدهاند:
- تشخیص فلو بوسیله روش اثر داپلری (doppler effect)
در این دبی سنج، سیال عبوری بایستی بصورت دوغابی (سیال کثیف) باشد. در این فلومتر پرتوهای فراصوتی به صورت مورب نسبت به لوله ارسال میشود. که در بخش هایی ازسیال (با چگالی متغیر) پرتوها با برخورد به ذرات موجود در سیال منعکس میشوند.
درفلومترهای روش اثر داپلری به سیالی با چگالی متغیر در جریان سیال نیاز است.
- تشخیص فلو بوسیله روش زمان عبوری (transit time)
این فلومتر دارای یک فرستنده و یک گیرنده میباشد که سنسور فرستنده پالس هایی از انرژی فراصوتی را در عرض لوله فرستاده و مدت زمانی که سنسور گیرنده به صورت واضح این پالس را دریافت کند، محاسبه میگردد با این اختلاف زمان عبوری می توان به دبی حجمی عبوری سیال دست پیدا کرد. در سیال عبوری دراین فلو سنج ها باید سیال پاک باشد .
انواع فناوری فلومتر التراسونیک از لحاظ کاربرد
فلومتر التراسونیک به طور گسترده ای به عنوان دستگاه های اندازه گیری جریان سیال در صنعت استفاده میشوند، زیرا از فناوری بروزتری نسبت به فلومتر های مکانیکی و قدیمی برای اندازه گیری دبی و حجم استفاده میکنند و دارای انواع مختلف برای کاربرد های متفاوتی هستند.
- فلومتر التراسونیک گیره دار Dual and Single Clamp-On Ultrasonic Flow Meters
فلومتر گیره دار التراسونیک، تقریبا از کم فرسایش ترین نوع دبی سنجها هستند. آنها به قسمت بیرونی لوله متصل می شوند و در نسخه های تک و دو سنسوره موجود هستند. در نسخه تک سنسور، کریستال های ارسال و دریافت امواج التراسونیک در بدنه لوله قرار میگیرند.
فلومتر التراسونیک گیره دار چه نسخه دوتایی یا تکی باشد، فقط می توانند با انواع خاصی از لوله کار کنند ولی برای لوله های آستردار یا دارای عایق مناسب نیستند.
- فلومترهای هیبریدی التراسونیک Hybrid Ultrasonic Flow Meters
فلومترهای هیبریدی التراسونیک از متنوع ترین انواع فلومترها هستند. آنها می توانند جریان هر نوع سیالی را اندازه گیری کنند زیرا از هر دو فناوری اثر داپلر و زمان عبور را پشتیبانی میکنند.این مزیت به کاربر اجازه می دهد تا روش اندازه گیری فلو را بر حسب نیاز خود انتخاب کند. اگر جریان سیال دارای ذرات باشد، از سیستم داپلر استفاده میشود ولی اگر سیال تمیز و عاری از ذرات و حباب باشد از فناوری زمان عبور.
- دبی سنج های التراسونیک خطی In-Line Ultrasonic Flow Meters
فلومترهای خطی در مسیر عبور سیال برای اندازه گیری دبی کاربرد دارند. فلومترهای خطی التراسونیک به طور گسترده ای برای اندازه گیری نرخ فلو استفاده می شوند زیرا نیازی به برش لوله، خاموش کردن عملیات یا ایجاد تاخیر در فرآیند ندارند. فلومتر التراسونیک با قابلیت استفاده فوری، یک دستگاه اندازه گیری ارزان و راحت برای کاربردهای اندازه گیری درون خطی ارائه می دهد.
برای استفاده از یک جریان سنج التراسونیک خطی، تنها چیزی که لازم است تنظیمات پارامتر و سایز لوله در صفحه نمایش دستگاه است.
- فلومترهای التراسونیک قابل حمل Portable Ultrasonic Flow Meters
فلومترهای قابل حمل در اندازههای مختلفی وجود دارند، از اندازههایی که شبیه به ماشین حساب هستند تا اندازههایی مانند لپتاپ. آنها دارای یک باتری قابل شارژ داخلی یا دوشاخه برق هستند. داده های اندازه گیری شده به صورت نمودار یا ستون نمایش داده می شوند که به راحتی می توانند به رایانه های دیگر منتقل شوند.
سنسورهای یک دبی سنج التراسونیک قابل حمل، به دو روش گیرهای یا آهنربای مغناطیسی به خط لوله قابل وصل شدن هستند. برای عملکرد بهینه دبی سنج، ترانسمیتر ها بر روی لوله بصورت مقابل هم باید قرار گیرند، مانند دیگر، فلومتر های التراسونیک.
- فلومتر راداری Radar Flow Meters
از نظر فنی، فلومترهای راداری فلو سنج التراسونیک نیستند زیرا از سیگنالهای رادار مایکروویو برای اندازهگیری جریان، جرم و حجم استفاده میکنند. اگر یک ماده دارای ثابت دی الکتریک بزرگتر از دو باشد، مانند آب یا آمونیاک، می تواند سیگنال های رادار را منحرف کند. هرچه ثابت دی الکتریک بیشتر باشد، سیگنالی که منحرف میشود بیشتر است. اگرچه دبی سنج های راداری برای مواد دی الکتریک بزرگتر از 2، ایده آل هستند، اما نمی توان آنها را با سیال هایی که ثابت الکتریک کمتر از 2 دارند استفاده کرد. مانند: هوا، بخارات، گازها یا فوم.
تکنولوژی پشت فلومتر سنج راداری بر اساس فناوری دوربینهای کنترل سرعت کار میکند. هنگامی که پرتو یا امواج به سیال فرستاده می شود، سیگنال های برگشتی با فرکانس فرستاده شده کمی تفاوت دارد. از این تغییر فرکانس جهت اندازه گیری سرعت و جهت جریان سیال استفاده میشود.
- فلومتر زمان پرواز التراسونیک Time of Flight Ultrasonic Flow Meter (ToF)
فلومتر التراسونیک زمان پرواز امواج فراصوت را از دو طرف لوله ارسال میکند. امواج از طرف فرستنده حرکت میکند و با عبور از سیال در حال حرکت به گیرنده میرسد. مدت زمان رسیدن و تغییر فاز امواج با سرعت حرکت سیال متناسب است.
نصب صحیح مبدل ها برای اطمینان از دقیق بودن قرائت فلومتر الزامی و ضروری است. نکته کلیدی در این فرآیند، زاویه شکست سیگنال التراسونیک هنگام عبور از لوله است. بهمین علت یک کوپلنت التراسونیک بین مبدل و لوله قرار می گیرد تا شکاف هوایی یا Gap، امواج فراصوت را مخدوش نکند.
برای اینکه فلومتر التراسونیک TOF درست کار کند، جریان سیال باید عاری از حبابهای گاز، آرام و عاری از مواد جامد باشد چون وجود این عناصر موجب پراکندگی سیگنال فلومتر میشود. یعنی دقیقا بر خلاف جریان سنج داپلر عمل میکند. از مزایای دبی سنج های زمان پرواز، میتوان به تاثیر بسیار پایین تغییرات دما و فشار بر روی نتایج اندازهگیری، اشاره کرد.
- فلومتر التراسونیک توتالیزاسیون Totalization Ultrasonic Flow Meter
فلومتر توتالیزه مجموع مقدار گاز، مایع یا جریان سیالی را که از یک لوله می گذرد، تشخیص میدهد. آنها برای استفاده برای سیال هایی طراحی شده اند که دارای ذرات یا حبابهایی بزرگتر از (ppm) 100 دارند. از آنجایی که در جریان سنج های التراسونیک معمولی امواج توسط ذرات یا حباب ها منحرف میشود، فلومتر التراسونیک توتالیزه برای مقابله با این مشکل ایده آل هستند.
مناسب برای کاربردها در: اندازه گیری جریان فاضلاب، لجن فعال شده، لجن فعال پسماند، لجن، دوغاب، نفت خام، دوغاب آهک، فسفات ها و ذخایر خمیر کاغذ است. در جریان سنج التراسونیک توتالیزاسیون به دلیل وجود حباب ها و ذرات معلق در جریان سیال، از فناوری داپلر استفاده شده است.
لول ترانسمیتر التراسونیک نیز نوعی دبی سنج است که برای اندازه گیری فلوی: کانال های باز، استخر ها و رودخانه ها کاربرد دارد!
ویژگی و مزایای فلومتر التراسونیک
- عمر طولانی و بدون سایش یا خوردگی ناشی از سیال در نتیجه اصل اندازهگیری غیر تماسی
- اندازه گیری مستقل از فشار، چگالی، دما، رسانایی و ویسکوزیته (برای سیالات همگن)
- طراحی درون خطی یا گیره ای برای اندازه گیری فلوی ثابت یا موقت
- بدون قطعات متحرک، در نتیجه تعمیر و نگهداری نسبتا پایینی دارد
- o/p متر بسته به چگالی، ویسکوزیته و دمای مایع متفاوت است
- جریان مایع را در هر جهتی اندازهگیری میکند (دو جهته است)
- خروجی به صورت سیگنال جریانی آنالوگ است
- مناسب برای اندازه گیری جریان جرم بزرگ
- افت فشار سیال در این تجهیزات وجود ندارد
- مناسب برای هر نوع سایز خطوط لوله
- اندازهگیری بصورت ایمن و بهداشتی
- پاسخ دینامیکی خوبی دارد
- تطبیق پذیری بسیار خوب
- مصرف انرژی بسیار کم
- عدم تماس با مایعات
- بدون خطر نشتی
- نصب آسان
- دقت بالا
معایب
- از دبی سنج های مکانیکی گرانتر هستند
- قطعات و سنسور های یدکی این فلومتر تقریبا گران است
- برای لوله های سیمانی (بتنی) و فلزی زنگ زده اصلا مناسب نیستند
- با وجود تعمیر و نگهداری پایین، حتما برای سرویس این فلومتر نیاز به افراد متخصص است
کاربردهای فلومتر التراسونیک
صنعت نفت بیشترین درصد بکارگیری فلومتر های التراسونیک را دارد. چون شرایط سخت صنعت نفت نیازمند ابزارهایی است که بتوانند در محیط پرچالش از خود مقاومت بالایی نشان دهند. انعطافپذیری فلومترهای التراسونیک گیرهای، آنها را به انتخابی ایدهآل برای استخراج و تولید نفت تبدیل کرده است. از آنجایی که نفت با فشار و سرعت جریان بالا پمپاژ می شود، فلومتر های دیگر قادر به کارکردن در آن شرایط نیستند.
بطور کلی، فلومترهای التراسونیک به دلیل دقت بالا، نصب آسان و قابلیت استفاده در شرایط مختلف، یکی از گزینههای مناسب، برای اندازهگیری جریان سیال در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاهی، غذائی، کاغذ سازی، سدها و شیمیایی هستند.
اگر میخواهید در زمینه فلومتر و انواع آن بیشتر بدانید حتما بر روی لینک زیر کلیک کنید!
معرفی فلومترهای التراسونیک کوبولد آلمان
فلومتر التراسونیک کوبولد سری DUK دستگاهی با امکانات فوق العاده و دوام بسیار بالا.
مشخصات فنی
Measuring range
0.08 – 20 … 2.5 – 630 liquid l/min
Connection
G ½ … G 3 female thread, ½” … 3″ NPT female thread
Material
brass, stainless steel 1.4408
pmax
16 bar
tmax
90°C
Accuracy
±0.7 % of reading + 0.7 % of full scale
Switching output, frequency output, analogue output
compact electronics with IO link function
سطح سنج التراسونیک کوبولد مدل NUS4 مناسب برای اندازهگیری فلو کانالهای باز.
مشخصات فنی
Measuring range
depends on flow channel / weir
Connection
G 1½ , G2, 1½” NPT, 2″ NPT male thread
flange DN80, 125, 150, ANSI 3″,5″,6
Material Connection
polypropylene
pmax
bar3 abs
tmax
90°C
Accuracy
depends on flow channel / weir
Power supply
12 – 36 VDC, 2-wire
Output
4-20mA, relay
LCD-indication and programming unit
فلومتر التراسونیک پرتابل و ثابت سری DUC کوبولد
مشخصات فنی
Stationary – portable
Flow velocities
m/s 0 … ±30
Measuring units
volume flow, flow velocity, thermal output
Connection
clamp-on for pipe sizes DN10 … DN6000
tmax
150°C
Accuracy
up to 1%
Output
2x 4 – 20 mA, pulse, micro-USB, relay, RS232, RS485, totalizer
مراحل نصب و راه اندازی فلومتر التراسونیک
نصب فلومتر های التراسونیک به دو صورت ممکن است: نصب داخلی و نصب خارجی. در نصب داخلی، فلومتر داخل لوله قرار میگیرد و در نصب خارجی، فلومتر روی لوله نصب میشود.
برای نصب داخلی، لوله باید برای نصب فلومتر قطع شود و فلومتر در داخل لوله نصب میشود. برای نصب خارجی، فلومتر به وسیله بست ها و پیچها به لوله متصل میشود. قبل از نصب، باید مطمئن شوید که فلومتر برای اندازه گیری جریان در کاربرد شما مناسب است و محل نصب فلومتر به درستی انتخاب شده است یا نه.
نکته مهمی که در نصب فلومترهای التراسونیک باید در نظر داشت، تنظیم دقیق فلومتر با توجه به شرایط محیطی است. برای راهاندازی دستگاه، باید پارامترهای مربوط به فلومتر در دستگاه وارد شوند. سپس دستگاه را روشن کرده و تست کنید. قطعا برای داشتن دقت بالا در اندازه گیری دبی جریان، باید فلومتر به درستی تنظیم شود و از تغییرات در شرایط محیطی مانند دما، فشار، ترکیب شیمیایی و… در هنگام تنظیم فلومتر، بدرستی در نظر گرفته شود. البته برخی از فلومترهای التراسونیک دارای قسمت تنظیمات پیشرفته هستند که میتوانید با تنظیم این تنظیمات دقت اندازهگیری را افزایش دهید.
همچنین فلومتر التراسونیک را میتوانید به سه حالت بر روی لوله نصب کنید. نصب بصورت تصویر شکل زیر (W-V-Z)
در صورتی که فلومتر بدرستی تنظیم نشود، دقت اندازه گیری دبی جریان کاهش خواهد یافت و ممکن است این دقت پایین، باعث شود که اطلاعات ارسال شده به کنترل سیستم نادرست باشد و در نتیجه به مشکلات و خطاهای مختلفی در سیستم منجر شود. علاوه بر تنظیم دقیق فلومتر، باید اطمینان حاصل کرد که فلومتر در محل مناسبی نصب شده است یا نه. محل نصب فلومتر باید بگونه ای انتخاب شود که امکان نصب، عیبیابی، نگهداری و تعمیرات آن با سهولت فراهم شود.
مراحل عیب یابی فلومتر التراسونیک
برای عیب یابی فلومتر التراسونیک، مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:
- بررسی منبع تغذیه: ورودی برق (تغذیه) فلومتر را بررسی کنید. سالم بودن فیوز تغذیه را نیز چک کنید.
- بررسی نمایشگر: اگر منبع تغذیه سالم است اما نمایشگر فلومتر روشن نمیشود، فیوز داخلی خود فلومتر را تست کنید.
- بررسی اتصالات ترمینال: کلیه اتصالات ترمینال های مربوط به دبی سنج را بر اساس نقشه بررسی کنید.
- بررسی وضعیت کارتهای داخلی: وضعیت کارتهای داخلی دبی سنج التراسونیک را بررسی کنید. برد مدار چاپی باید تمیز و بدون رطوبت باشد. همچنین کابل های اتصال داخلی فلومتر را نیز بررسی نمایید.
- سیستم ارتینگ: ارت فلومتر التراسونیک را مطابق دفترچه راهنما چک کنید.
- سطح نویز: سطح اغتشاشات الکتریکی را بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که در محدوده قابل قبول است.
- خروجی سیگنال: اگر نمایشگر مقادیر اندازهگیری شده را نشان میدهد اما سیگنال خروجی وجود ندارد ویا اشتباه است، وضعیت کارت خروجی را بررسی و اتصالات را چک کنید.
- تنظیمات: اگر فلومتر التراسونیک مقادیر مناسب را تشخیص نمیدهد، پارامترها را چک کنید.
- وجود خطا یا ارور در فلومتر: اگر خطایی در تجهیزوجود دارد، برد تقویت کننده فرستنده را تعویض کنید.
- بررسی نصب سنسور: اگر مقدار جریان منفی است، موقعیت نصب سنسور را اصلاح کنید.
- بررسی ویژگیهای سیال: سیال باید دارای جریان آرام باشد و هیچ ذره جامدی نباید درون لوله ها وجود داشته باشد.
- بررسی الکترودها: الکترودها را تمیز کرده و اطمینان حاصل کنید که سطح الکترود شفاف و بدون آسیب است.
- کالیبراسیون: فلومتر التراسونیک را بصورت صحیح کالیبره نمایید.
برند های مطرح در زمینه فلومترهای التراسونیک
- ایبیبی ABB
- فلکسیم Flexim
- زیمنس Siemens
- کوبولد Kobold آلمان
- فلومتر امرسون Emerrson
- فلومتر یوکوگاوا Yokogawa
- اندرس هاوزر Endress+Hauser
- فلومتر التراسونیک کرونه Krohne
قیمت فلومتر التراسونیک
قیمت فلومترهای التراسونیک معمولاً به عوامل متعددی متکی است از جمله: نوع، سایز دستگاه، دقت اندازهگیری، محدوده فرکانس، ویژگیهای خاص و شرکت تولید کننده. همچنین، باید به محدوده دمای کاری، فشار کاری و نوع سیال (مانند مایع یا گاز) نیز توجه کرد. محدوده قیمت فلومترهای التراسونیک از 1000 دلار تا 7000 دلار میباشد. برای دریافت لیست قیمت و خرید دبی سنج التراسونیک و کسب اطلاعات دقیقتر با مشاوران شرکت آداک فرایند سپهر تماس حاصل فرمایید.
نتیجه گیری
یک فلومتر التراسونیک از روش آکوستیک امواج فراصوت برای اندازه گیری جریان سیال استفاده می کند. دو نوع روش اندازه گیری جریان بهروش التراسونیک وجود دارد که عبارتند از: اثر داپلری و زمان عبوری. فلومترهای التراسونیک به دلیل داده های فوق العاده دقیق و غیرتهاجمی بودن آنها و عدم تماس با سیال، یکی از محبوب ترین فلومترها هستند.
هر صنعتی که نیاز به اندازهگیری دبی و جریان سیالات داشته باشد، ازفلومترهای التراسونیک برای تشخیص دقیق و مستمر استفاده میکند. فلومتر التراسونیک یک جایگزین عالی برای فلومتر گردابی و نیز فلومتر الکترومغناطیسی است. این دستگاهها به طور عمده در صنایع مختلف مانند نفت و گاز، پتروشیمی، آب و فاضلاب، انرژی و اغلب صنایع تولیدی کاربرد دارد.
سوالات متداول
فلومتر التراسونیک چه دستگاهی است و در کجا کاربرد دارد؟
فلومتر التراسونیک نوعی جریان سنج حجمی است، دبی مترهای صوتی سنسورهای جریان غیر نفوذی هستند که از ارتعاشات امواج صوتی اغلب برای اندازه گیری دبی مایعات استفاده می کنند. صنایعی که از فلومتر التراسونیک استفاده می کنند شامل: نفت و گاز، آب و فاضلاب، برق، صنایع تولید مواد شیمیایی، مواد غذایی و آشامیدنی و …
فلومتر التراسونیک چگونه کار میکند؟
دو سنسور التراسونیک در فاصله مشخصی از یکدیگر قرار دارند و امواج صوتی را در هر دو جهت بین یکدیگر ارسال و دریافت میکنند. میدانیم که سرعت صوت در محیط ثابت مانند هوا برابر است با 340 متر بر ثانیه.
اگر سیال بین سنسورها تغییر کند، مثلاً آب که سرعت صوت در آن 1500 متر بر ثانیه است، زمان انتقال امواج صوتی بین سنسورها نیز تغییر خواهد کرد.
اگر سیال شروع به حرکت کند (مثلاً جریان آب یا جریان هوا)، زمان انتقال امواج صوتی در دو جهت متفاوت خواهد بود. موافق حرکت جریان زمان انتقال کاهش مییابد. و مخالف جریان زمان انتقال امواج افزایش مییابد.
چگونه یک فلومتر التراسونیک انتخاب کنیم؟
برای انتخاب دبی سنج التراسونیک با شماره 02177809784 تماس بگیرید، تا از واحد فنی آداک فرایند سپهر مشاوره رایگان دریافت نمایید.
آیا فلومتر التراسونیک در نیروگاه کاربرد دارد؟
دبی سنجهای التراسونیک در نیروگاهها به دلیل دقت و قابلیت اطمینان بالا در بخشهای مختلفی مانند مدارهای خنککننده اصلی و کمکی، سیستمهای گرمایش منطقهای، حفاظت از پمپها و اندازهگیری میعانات و آب استفاده میشوند.
این دستگاهها در مدارهای خنککننده برای اطمینان از عملکرد صحیح سیستمهای خنکسازی و در سیستمهای گرمایش منطقهای برای مدیریت و بهینهسازی توزیع حرارت به کار میروند.
همچنین، با نظارت بر جریان مایعات ورودی و خروجی پمپها، عملکرد صحیح آنها تضمین شده و از خرابی جلوگیری میشود. در نیروگاههای بخار نیز، جریان سنجهای التراسونیک فلوی میعانات و آب تغذیه را اندازهگیری میکنند تا تأمین مستمر آب برای بویلرها فراهم شود.
قیمت فلومتر التراسونیک چقدر است و بهترین برند ها کدامند؟
فلومتر التراسونیک در انواع مختلفی ساخته میشود به همین علت قیمت بر اساس نوع فلومتر و شرکت سازنده فرق خواهد کرد، البته کد محصول نیز که بیانگر مشخصات فلومتر است نیز در قیمت تاثیر خواهد داشت. بهترین برندهای جریان سنج های التراسونیک عبارتند از: امرسون، کرونه، اندرس هاوزر، ای بی بی، زیمنس و یوکوگاوا.
دقت دبی سنج التراسونیک چقدر است؟
دقت جریان سنج التراسونیک بسیار بالاست. محدوده دقت فلومتر التراسونیک معمولا از 0.7٪ تا 1٪ میتواند باشد.
عوامل موثر بر دقت فلومتر برای اندازهگیری جریان گاز را نام ببرید؟
نویز – اعوجاج پروفیل – تجمع کثیفی و وجود مایعات در کنار گاز.
مراحل کاهش نویز در فلومترهای التراسونیک چگونه است؟
برای رفع خطاهای نویز میتوانید فلومتر را در بالادست، قبل از موتورهای القایی و زانوییها نصب کنید.